Thursday, July 28, 2011

Marhaban ya Ramadhan

Assalamualaikum..


Welcome Ramdhan! inshaAllah ari senin nie kiter da masuk bulan ramadhan..
Ya Allah tak sabar rasanya nak menyambut bulan ramadhan...nak2 baru lepas tengok vid anwar hadi pasai pesta ibadah...


bagi aku,
bulan ramadhan merupakan worship fiesta yang mana kiter kena berebut tok kumpul pahala and mintak pengampunan dari Allah. inshaAllah,kalu kite ikhlas dengan puasa kite and selarikan dengan attitude yg baik maka dapatlah kite bless dari Allah.semoga Allah lipat gandakan pahala bagi setiap amalan kite.


bagi aku,
bulan puasa nie lah bulan yang paling senang nak mendidik jiwa..nak2 bagi sesiapa yang nak berubah ke arah kebaikan...banyak menda yang aku nak wat dalam bulan ramadhan nie..semoga aku diberi kesihatan yang baik untuk lakukan ibadah dlm bulan puasa nih..

kadang2 aku cam berangan nak wat ibadah bersama nagn family aku sendiri nanti..
Antara angan-angan tu termasuklah dlm senarai dibawah.
semoga ianya bukan sekadar angan-angan tapi,ianya boleh di implement dan dijadikan amalan dlm family aku kelak.inshaAllah..  


Perkara-perkara yang ingin aku lakukan dalam bulan puasa bersama family :

1)InshaAllah aku and oppa akan bangun tahajud sama2
2)bangun prepare sahur sama2 ngan oppa
3)lepas subuh ,tadarus al quran bersama oppa and anak2
4)baca mathurat bersama oppa and anak2
5)sebelum buka puasa mintak anak2 or aku or oppa bacakan doa and    kami semua aminkan.doa yang dimaksudkan ialah apa2 saja doa yang kami mahukan.
6)tarawikh di masjid yang berlainan pada setiap malam.
7)kadang2 bukak puasa kat masjid wilayah or umah mak yah aku or umah mak ayah oppa..
8)bila ada kelapangan,inshaallah oppa or aku akan bagi tazkirah kat anak2
9)tyme bukak puasa aku tak harap oppa tolong masak sbb myb beli kat pasar ramadhan je..huhuhu..penat balik keje..

3 comments:

tura hepy said...

hahahaa no 9 yg xtahan tu hihi

penjaga_terbaik said...

hihihi...tura..ble nak dtang lepak kl...tak nak beli baju raye kat masjid jamek ke??hhehehe

dekichatta said...

mengade gle oppa la bagai