Tuesday, September 30, 2014

Kenapa anda wajib tukar simkad Tone excel Bahagian 1

Assalammualaikum

Disini saya ingin mengemukakan kenapa anda wajib tukar simkad yang anda pakai sekarang kepada simkad Tone Excel yang berbaloi-baloi ni..

Pertama

1) Bila anda beli simkad tone excel anda dengan tidak semena mena terpaksa menerima RM30..best kan! kenapa tak pasal-pasal dapat RM 30??Jawapannya..sebab syarikat Tone EXcel sangatlah baik hati nak bagi kita semua duit..
nie baru satu kawan-kawan..ada banyak lagi duit yang syarikat nak bagi kita..anda tunggu dan lihat je dan anda tak akan percaya yang anda tak pasal-pasal terpaksa terima duit dan kelebihan yang banyak setelah mendapatkan simkad ajaib ni..

tapi hari ni saya hanya nak bagi tau satu sebab je dulu kenapa anda perlu menukar simkad ajaib ni..sebab yang lain akan menyusul..hehehe


Macam mana nak dapatkan simkad Tone Excel???

CALL !!! atau SMS !!!   0136285711

Kalau anda memang dah tak sabar nak tahu apa sebab kedua kenapa anda wajib tukar simkad anda sekarang kepada simkad TONE EXCEL..tolonglah jangan segan-segan klik sini..Simkad Ajaib!!

Sunday, September 28, 2014

Jumpa prospek Tone Excel

Assalammualaikum

Hari ni rasa best sangat!Sebab??sebabnya dapat jumpa propek dan lepak ngan dorang..Yang penting dapatlah sikit utk menyebarkan dakwah..at least buat sesuatu yang wajib kita buat sebagai hamba Allah..

semoga diri ini berjaya dalam perniagaan yg baru nak mula nie..semoga Allah redha..

sesungguhnya hidup ini singkat dan sangaaaatttt lah singkat! moga Allah kurniakan umur yg berkat pada diri.semoga dunia  dan akhirat menjadi tempat terbaik utk diriku.


Sekian.

Friday, September 26, 2014

Cool ker jadi Engineer??

Assalamualaikum.

Kisah seorang jurutera!

******

Aku masih ingat lagi masa kecik-kecik dulu cikgu suka tanya soalan...Apakah cita-cita kamu??atau straight foward sikit " Dah besar nak jadi apa??"..Bukan cikgu-cikgu jer suka tanya..Even aku sendiri suka tanya adik aku..hehehe..

Ok berbalik kepada soalan tadi.Kebanyakan dari kita akan jawab cita-cita yang biasa menitir di bibir murid-murid.contohnya, cikgu,polis,doktor dan kalau up sikit cakap jurutera. itu pun sebab bapak die engineer. kenapa kita dulu selalu sebut cita-cita yang kebanyakan orang sebut jugak..atau kata lain typical cita-cita..hehehe .sebabnya simple ..dalam buku suka bagi contoh  doktor,polis dan cikgu..tapi sekarang aku rasa budak-budak dah pandai..nak jadi angkasawan sgt popular kebelakangan ni..tapi aku dapat agak future nanti ramai budak tukar cita-cita nak
 jadi Briged Al-Qasam..hehehhe.cool kot!

Sebenarnya aku juga tak ketinggalan bersama-sama adik2 di atas..hehehe.Rasanya,aku tak penah terpikir untuk menjadi engineer. Serius tak tipu! Tapi Allah telah merancang sebaik-baik perjalanan untuk aku..Jadi,kini aku seorang engineer yang berumur setahun lebih-lebih..hehhehe


Buat adik-adik yang sedang berfikir-fikir patutkah anda menjadi engineer..sila baca post ini sampai habis!

Bawah nie aku senaraikan job scope engineer..iaitu kerja yang sedang aku buat;

1) Kena design! klau nak jadi engineer at least kena paham baca drawing..SERIUS! nie part paling aku tak suka....hahahha

2) Kena buat prodcution schedule utk projek..kita kena budget masa atau tempoh bila dan akhir projek boleh disiapkan..kiranya kita kena pandai plan..pastu dah siap plan bagai kena la jugak estimate kos..termasuklah kos material dan labor..disni guna simple math je..anda pasti boleh!

3) Buat prosedur carakerja..contohnya..kalau nak buat pensil..macam mana cara dan step utuk buat pensil..atau orang panggil buat work instruction.nie pun tak suka sangat..hahaha..sume benda cam tak suka..


4) Terlibat dengan 5S!yang ni paling malas..nak tampal file dan susun file ikut standard bagai..pastu stationaries kena label dan letak dalam foam board..meja kena kemas..huhuhu..nie semua kena wat sendiri..even kerja menampal dan print pon sendiri ok!

5) Kerja luar..nie best!sangat suka! cari barang dan jumpa supplier..time ni  ler blaja nak kenal barang..yang lagi best kalau ada problem pastu kena solve..itu memang mencabar..kiranya kita jadi penyiasat dan come out dengan recommendation..maknanya kena buat report ler..hahahhaha..kadang-kadang memo dan proposal pun kena buat..


Pendek kata jadi engineer ni sume benda kena buat..potostat pun sendiri ek..anda bukan boss beso yang ada kerani buatkan!air pun buat sendiri tau!

Kepada adik-adik,,jangan takut nak jadi engineer..walau gaji kecik tapi kita kerja untuk Allah dan demi Allah..sekian..


Jom Tukar Simkad Tone Excel!

Assalammualaikum kawan-kawan..

Hari ni nak share sikit kenapa aku decide untuk tukar simkad TONE EXCEL.
sebabnya simple..dari dulu aku cadang nak subcribe internet kat handphone tapi kalu boleh nak cari yang berbaloi dan murah..hehehe..aku nie memang org yang berkira.

sedang aku mealyari kehidupan seperti biasa..tetibe ada cousin approch and citer pasal simkad MAGIC nih..aku pun lepas dengar benefits yang bakal aku peroleh sebagai pengguna simkad aku terus daftar sebagai ahli..


Hahhahha..dah daftar!
Ni la pic simkad magic tone excel

Antara benefit yang  aku perolehi adalah:

1) Dapat kawal perbelanjaan bulanan.Sebab apa aku kata boleh kawal perbelanjaan bulanan.Ok aku bagi contoh ek..Bila aku topup rm 50 aku akan dapat extra rm 20.best kan!kira brapa jumlah topup aku rm50+rm20=rm70 banyak tuh..ada telco lain bagi cam tu?mestilah tak..

2)Keduanya,aku boleh layari internet selama 3o hari dgn bayar rm42 jewww untuk 1 G..ok la kan..

Calculation nya simple jew..rm70-rm42=rm28..bagi aku rm28 utuk call and sms sebulan nie memang ler cukup berbaloi baloi..so,sekarang budget aku utk topup hanya rm50 je..memang berbaloi-baloi kannnnn..

3) Bila aku topup rm5o nie..aku akn dapat point dan cash. dapat cash??yer aku dapat duit sbb aku topup!percaya ker percaya..hihihi

Contoh..bila aku topup rm50.aku dapat point 120..so bila dah setahun aku topup,point aku akan jadi 120X12=1440..so,aku pun pergi tengok kat website dan tebus tiket penerbangan air asia..Lokasi penerbangan bergantung kpd point yang kita kumpul..

Contoh cash rebate plak?  let say aku topup rm50..aku akan dapat 3% dari rm 50 tuh..iaitu rm 1.50.so sebagai pengguna tak rugi la kan kalau topup tapi dapat duit..tapi duit nie akan dikumpul sampai hujung tahun dan akan dimasukkan dalam akaun kita..cam mana plak leh tau akaun kita kan..hihihih..senang je..
masa korang daftar simkad nie korang kena bagi no akaun..best kan!cukup tahun dapat duit.

4) Yang keempat..dapat perlindungan insurance sebanyak rm100K!iaitu rm 100,000.00  banyak tuh kosong..so sekarang tiap-tiap bulan..aku hanya perlu peruntukkan  rm 50 utk dapatkan perlindungan insurance dan untuk duit topup..best kan!sangat jimat dan berbaloi!topup dan insurance dalam satu masa

5) Kalau bagi sesiapa yang rajin dan nak jana pendapatan sampingan.korang leh jer buat bisnes  tone excel nie..kerja tak susah pun..just kongsikan kebaikan simakd magic nie kepada ahli keluarga dan rakan-rakan..senang kan!yang paling aku suka adalah..pendapatan aku dalam tone excel nie boleh DIWARISI!!!!!so kita boleh plan utk masa depan family kita kan..

SO,Kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal simakd magic nie sila  KLIK SINI  kalau nak mimum lepak-lepak sambil citer simkad nie leh watsup no nie 013-6285711..selamat berfikir :)


Tuesday, September 16, 2014

Rumah Penjagaan Warga emas dan Titian Nur

Assalammulaikum


Sekarang semua orang nak jadi kaya dan nak jadi jutawan.Tak salah kalau kita ada impian macam tu.Tapi mungkin korang perlu tambah sikit belakang ayat jutawan tuh..Kalau nak jadi jutawan biarlah besar sikit impian tu..jadi JUTAWAN DuNIA DAN AKHIRAT! woow!! coolkan bunyinya..lagi cool kalau kita dihadapan Allah nanti banyak saham kita depan DIA.

So,kawan-kawan yang cool sekalian..Macam mana nak tambah asset/saham akhirat kita??Senang jer..banyakkan bersedekah.



Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi Muhammad s.a.w bersabda: "Apabila seorang anak Adam mati putuslah amalnya kecuali tiga perkara : sedekah jariah,atau ilmu yang memberi manfaat kepada orang lain atau anak yang soleh yang berdoa untuknya." 
(Hadith Sahih - Riwayat Muslim dan lain-lainnya) 


Bagi kawan-kawan yang yang nak bersedekah,saya ada cadangan!anda boleh ziarah rumah Penjagaan An Nur..Rumah nie rumah jagaan OKU dan warga tua...



Korang jugak boleh dapatkan detail rumah seperti dibawah nie 







Apa-apa pun anda boleh contact sendiri Puan Normah untuk visit dan sampaikan sumbangan.

Semoga amalan kita semua diterima Allah;)



Sunday, September 14, 2014

Teach your children to read!

Dear parents,


If you believe that teaching your child to read and helping
 your child develop proficient reading skills is the key to success in life..
You MUST buy this book Click Here.Come and grab this opportunity to be a great parents to your children!